Fysiotherapie Stromenwijk

Arjen Kats Fysiotherapie in de Stromenwijk

Welkom op de website van Arjen Kats, die u fysiotherapie in de Stromenwijk te Middelburg biedt. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor fysiotherapie in de Stromenwijk, dan kunt u altijd contact opnemen voor een intake of kennismakingsgesprek. Hieronder vast enkele woorden, gewijd aan het belang van een gezond lichaam.

Blijf in beweging

Een gezond lichaam valt of staat namelijk met beweging. Let op: hieronder verstaan we nadrukkelijk niet sport. Het is natuurlijk een definitiekwestie, maar vele sporten zijn niet goed voor u lichaam. Sommige zijn bij een te intensieve beoefening ervan zelfs ronduit slechts. Ook contactsporten en sporten waarbij onverwachte bewegingen dienen te worden gemaakt zijn voor velen onder ons eerder af dan aan te raden. Voldoende beweging bereikt men al door dagelijks minimaal een half uur matig actief bezig te zijn. Hieronder verstaan we niet het buiten adem raken en flink transpireren, maar gewoon lekker doorstappen tijdens een wandeling met de hond of uw auto laten staan en in plaats daarvan de fiets naar uw werk te nemen. Uw hartslag en ademhaling worden daarmee weliswaar verhoogd, maar in zo’n mate dat het gezond is en blijft voor u. Toch weten lang niet alle Nederlanders deze dagelijkse dertig minuten te bereiken, onder jongeren is dit zelfs maar de helft.

Fysiotherapie StromenwijkVoorkomen is beter dan genezen

Fysiotherapie is er niet alleen om te herstellen na bijvoorbeeld een blessure en langzaam weer op te bouwen, of om begeleid te bewegen in een speciaal op maat gemaakt programma bij bijvoorbeeld een aandoening als COPD, artrose of diabetes. Het is er ook om klachten in de toekomst te voorkomen. Overgewicht bijvoorbeeld, met alle (gezondheids)gevolgen van dien. Of stress, waar u misschien niet aan gedacht had. Uw hart en bloedvaten zijn ook gebaat bij een dagelijkse beweging, alsook het cholesterolgehalte van uw lichaam en natuurlijk uw bloeddruk. Wees bewust van de invloed die u zelf heeft op uw lijf, en daarmee uw leven, en kom vrijblijvend langs bij Arjen Kats Fysiotherapie in de Stromenwijk.

   Fysiotherapeut Middelburg    Fysiotherapie Vlissingen     Contact